Lagafors skeppar produkter till USA – samarbetet med den amerikanska partnern börjar ge resultat

sep 14, 2018 | Nyheter

Det tog bara fem månader för Lagafors samarbete med Birko Corporation att bära frukt. För den första ordern är redan i hamn, liksom tvåan och trean. Det innebär att Lagafors inträde på den amerikanska livsmedelsmarknaden nu är ett faktum.
– Genomslaget i USA har gått snabbare än vi vågade tro, säger Martin Johansson, exportansvarig på Lagafors och den som mestadels håller i de löpande kontakterna.
– Nu har vi ”spräckt isen” och kan förvänta oss en bra utveckling de närmaste åren.

Etablerad partner med brett kontaktnät
Redan för ett par år sedan när satsningen på den amerikanska marknaden inleddes, kände vi att vår strategi var rätt. Dels därför att Birko är ett välrenommerat bolag med goda kontakter över hela kontinenten, dels därför att det finns en enorm förbättringspotential inom USA:s livsmedelsindustri.
– Vi är övertygade om våra gemensamma, automatiserade hygienlösningar kan skapa ett stort värde för den nordamerikanska livsmedels- och dryckesindustrin framöver.
Birkos säljkår har gjort ett bra jobb från första stund och redan fått ett genomslag över hela landet. Det märks på de tre första orderna som är utspridda från nordöst till nordväst och ända ner till södern.

Kunderna väljer kvalitetssäkring
De två första historiska leveranserna går till ett företag som producerar bacon i stor skala och är hemmahörande i Columbus, Ohio, samt till ett företag verksamt i fruktförädlingsbranschen beläget i Yakima, Washington. Båda dessa kunder har beställt vår kemcentral VCC II och kompletterat med sex respektive åtta stycken satellitstationer VMS II-T. Allt för att säkerställa en smidig rengöringsprocess och bra arbetsmiljö för städpersonalen
– Båda har därtill köpt vårt innovativa loggningssystem, Log Trace System (LTS), som utvecklats för att ge livsmedelsföretag kontroll över sina rengöringsprocesser. Det är extra roligt.
Förutom att ge 100-procentig övervakning genererar systemet även rapporter om allt från vattenförbrukning och temperatur till vilken kemisk lösning och koncentration som har använts. Denna dokumentation utgör sedan ett viktigt led i företagens kvalitetssäkringsprocesser.

Lagafors – valet för framtiden ledare
Den tredje ordern kommer från ett tekniskt universitet i Lubbock, Texas, där morgondagens medarbetare och beslutsfattare inom livsmedelsindustrin utbildas. Denna order öppnar oanade möjligheter på några års sikt då studenterna tar med sig god kännedom om Lagafors ut i arbetslivet. Det kan ge oss många bra referenser och ingångar till livsmedelsindustrier runt om i USA i framtiden.
– Men nu är nu, och närmast på agendan står installation och driftsättning. Sedan är det bara att jobba vidare. Vi på Lagafors har en spännande tid framför oss, avslutar Martin


För mer information, vänligen kontakta:
Martin Johansson, exportansvarig Lagafors
Tel. 0430-781 03
E-post: martin.johansson@lagafors.se