Lagafors gör rent hus i ett av Tysklands ledande finbagerier

feb 23, 2018 | Nyheter

Är man en av Tysklands ledande tillverkare av konditorivaror har man mycket att städa efter en arbetsdag. Då behövs ett rengöringssystem som både klarar högt ställda hygienkrav och har kapacitet för stora volymer. Därför ser vi det som ett gott betyg att finbageriet bakom varumärket Schulte Feingebäck valde ett system från Lagafors när de byggde ut sin produktionsanläggning ifjol.

Nybyggnation under fjolåret
Conrad Schulte GmbH & Co. KG grundades 1884 och är ett familjeföretag i fjärde generationen. Finbageriet hör hemma i Rietberg nordost om Dortmund och tillverkar bakverk som uppskattas av många tyskar.
För att möta en ständigt stigande efterfrågan har företagets produktionsanläggning byggts ut i flera steg. Den senaste tillbyggnaden gjordes 2017 – och i samband med det valde de även att byta rengöringssystem i hela anläggningen. Varför då? Företagets kvalitetsansvarige, Oliver Edler, svarar:
– Den tidigare rengöringsprocessen var tidskrävande eftersom utrustningen måste plockas fram och tillbaka vid varje städtillfälle. Nu ville vi ha något bättre.

Förändringar till det bättre
Valet föll på Lagafors centrala rengöringssystem CCU II 2090, kompletterat med 5 st VMS II-T satellitstationer runt om i anläggningen. De nya satelliterna är alltid på plats och redo att användas utan dröjsmål.
Så varför valde ni Lagafors?
– Vi testade ett decentraliserat system från en annan tillverkare under två år. Resultatet av rengöringen var tillfredsställande, men återkommande tekniska problem med utrustningen fick oss att byta leverantör.
Oliver Edler har sett flera positiva förändringar under det halvår som Lagafors system varit i bruk.
– Först och främst att allting fungerar. Dag efter dag. En annan fördel är att satellitstationerna är lätta att serva och kontrollera, de har en robust konstruktion utan överflödig elektronik. Dessutom har förbrukningen av rengöringsmedel minskat betydligt.

Rengöringen blir mer effektiv
Kan du nämna något annat som är bra med Lagafors?
– Trots att utrustningen är lättanvänd är det viktigt att personalen får lära sig att hantera den rätt. Där har Lagafors varit ett bra stöd.
På frågan om de märkt av någon effektivisering eller att det går snabbare att städa, svarar Oliver Edler:
– Medarbetarna gillar den nya utrustningen eftersom de ser ett bättre resultat av sitt arbete och utnyttjar sin tid mer effektivt.
Betyder det att ni är nöjda?
– Absolut, både med produkterna och det fina samarbetet med Lagafors.