Att Espresso House är Nordens ledande kaffekedja är inte bara det goda kaffets förtjänst. Det beror även på det breda utbudet av bröd och bakverk, allt bakat med kärlek i egen regi. Vi på Lagafors gläds åt framgångarna och att vi fått installera rengöringssystemet i nya Espresso House Bakery i Malmö.

Hos Espresso House sägs baristan och bagaren vara lika viktiga. Eftersom kedjan strävar efter att kombinera den bästa kaffeupplevelsen med det bästa tilltugget, har man sedan länge haft ett eget bageri där bra råvaror omvandlats till smakrika produkter. Men Espresso House nöjde sig inte med det. För att säkerställa en god produktkvalitet och arbetsmiljö även framåt, beslöt kedjan att investera i ett helt nytt bageri i Malmö.
Espresso House höga kvalitetskrav präglade hela projektet. Därför föll det sig naturligt att Lagafors fick vara med och lämna anbud på den nya anläggningens rengöringssystem.
Platschefen Thomas Edgarn:
– Att vi till slut valde Lagafors berodde på helheten. Dels gillade vi produkterna i sig, dels var Lagafors snabba med att ta fram alternativ och återkoppla på våra frågor. De var ett bra stöd för oss genom hela processen.

Vårt samarbete utvecklas
Valet föll på Lagafors centrala rengöringssystem med 5 st satellitstationer. Allt installerat av våra egna tekniker.
– Installationen funkade jättebra. Det var raka besked där också och inget krångel.
Nu har Espresso House Bakery varit igång en tid och anläggningen är väl inkörd. Allt fungerar som det ska, inklusive rengöringssystemet. Såväl städpersonal som kvalitetsansvariga är nöjda. Dessutom gör företaget av med mindre kem nu än tidigare, vilket är glädjande.
Då är frågan: Skulle Espresso House rekommendera Lagafors produkter till andra?
– Vi har nyligen bestämt oss för att sätta in Lagafors automatiska system för rengöring av våra transportband. Det säger väl allt, avslutar Thomas Edgarn. 

 

Kundens önskemål: Kunden önskade ett centralt rengöringssystem för att förenkla rengöringen och förbättra arbetsmiljön åt sina anställda i sitt nya bageri.

Vår lösning: Vi installerade ett centralt rengöringssystem som bestod av LWP 4070 SB (40 bar) samt kemcentral VCC II D/SS (2 kem) och 5 st satelliter VMS II med slangupprularkit. Vi skall även installera automatisk bandrengöring som kopplas till det centrala systemet.

 

Kontakta Mats Andersson för mer info