Fredagen den 23 mars avslutades Anuga FoodTec i Köln efter fyra intensiva dagar. Då hade drygt 50 000 besökare minglat bland 1 700 utställare från 50 länder och fått se innovativa lösningar för livsmedelsindustrins hela behov, från processteknik och förpackningar till kvalitetssäkringsarbete och hygien.
En stor del av besökarna tog vägen om Lagafors monter – och inte bara för att titta. Nyss hemkomna från Köln konstaterar VD Magnus Elmblad och Key Account Manager Martin Johansson att Anuga FoodTec 2018 var företagets bästa insats på en mässa. Någonsin.

Anuga FoodTec i Köln anordnas vart tredje år och är den största internationella mässan för innovativ livsmedelsteknik. Under mässdagarna 20–23 mars samlades branschfolk från hela 140 länder för att upptäcka nya produkter och tjänster, för att knyta kontakter och lägga grunden för framtida affärs- och samarbetsmöjligheter.
Stort intresse visades även för Lagafors, som ställde ut på Aunga FoodTec för sjätte gången i följd. Nu med en 100 kvm stor monter som speglade bredden i sortimentet: här fanns både vårt centrala rengöringssystem CCS och vår automatiserade utrustning ACE.

Lösningar för både stora och små
Under mässan lanserades även nya digitala tjänster inom produktionsövervakning och teknisk support som ger oss möjlighet att stötta kunderna, oavsett var i världen de finns.
– Digitaliseringen med LTS (LogTrace System), TRA (Technical Remote Access) och TRS (Technical Remote Support) har rönt ett jättestort intresse från många olika håll, säger Martin. Här har vi helt klart en ny nisch med väldigt stor potential.
Lagafors är ett aktat namn i branschen – och mer är att vänta. Magnus Elmblad:
– Att vi satsar stort på den här mässan är naturligt i den tillväxtfas där vi befinner oss och gensvaret visar att vi är en innovativ aktör att räkna med, även globalt. Samtidigt understryker bredden i sortimentet vår förmåga att skapa lösningar både för små och stora anläggningar.

Många nya kontakter att bearbeta
Mässan öppnade flera nya dörrar, både till livsmedelsindustrier och till OEM-kunder som vill ha Lagafors produkter som ett komplement i sina egna leveranser. Därtill fördjupades kontakterna med många av de internationella återförsäljarna som var på plats, vilket bådar gott framöver.
– Vi har haft en strid ström av väldigt bra besökare, som inte bara vill ha en broschyr utan som är verkligt intresserade av vårt företag och av vad vi kan göra tillsammans, säger Magnus. Dessutom har många befintliga kunder kommit förbi och gjort tummen upp, nöjda med kvaliteten på våra produkter och system. Sådant värmer gott.
Martin Johansson avslutar:
– Nu har vi visat vad vi kan för livsmedelsproducenter från hela världen. Nästa steg är att följa upp och ta vara på de möjligheter som skapats och omvandla dem till affärer. Det blir en härlig utmaning.