Rekommendation gav leverans till Gotlands främsta grönsaksodlare

apr 27, 2017 | Nyheter

Ryftes Grönsaker gläder finsmakare året om. Familjeföretaget från Fole socken mitt på Gotland levererar årligen tiotusentals ton rotfrukter och grönsaker i takt med säsongens utbud till butiker, storkök och livsmedelsindustrier landet runt. När Ryftes i fjol beslöt att komplettera sin anläggning med ett nytt skaleri, fick Lagafors det hedrande uppdraget att leverera rengöringssystemet.

Ett ISO-certifierat familjeföretag
Ryftes odlar, paketerar och säljer ett brett sortiment av grönsaker och rotfrukter. Verksamheten drivs av familjen Andersson i andra generationen. Karin är VD och systern Erika försäljningschef, men båda hoppar in där det behövs, liksom föräldrarna som jobbar kvar.
Den egna grönsaksarealen omfattar ca 180 hektar, därtill köps nyskördade produkter från ett 20-tal gotländska odlare som förfogar över ytterligare 300 hektar. Det blir stora volymer, men så är Ryftes inte vilket lantbruksföretag som helst. De har 45 anställda, arbetar efter ett kvalitetsledningssystem och är ISO-certifierade vad gäller kvalitet, miljö och livsmedelssäkerhet.

En investering i ett nytt skaleri
Att ett kvalitetsmedvetet företag av Ryftes dignitet vill samarbeta med oss på Lagafors är extra glädjande. Allt började när Ryftes under fjolåret beslöt att satsa på ett nybyggt skaleri. Karin:
– Tanken var att börja sälja skalade, sköljda och paketerade rotfrukter i förpackningar till grossister av olika slag. Nu är vi där, och slutkunder så här långt är matgäster på restauranger, skolor och storkök.
Lagafors kom in i bilden när det blev dags att välja rengöringssystem till nybygget.
– Vi gillade det vi såg när vi tittade på skåpen, de såg rejäla och ordentliga ut. Dessutom fick vi goda rekommendationer av Arla här på Gotland, säger Peter Ahl, tekniskt ansvarig på Ryftes.

Ett hedrande uppdrag för Lagafors
Beställningen följdes av tillverkning, leverans och installation på plats. Nybygget stod klart i november och efter inkörning togs skaleriet i full drift i början av 2017. Peter:
– Allting som rörde Lagafors installation fungerade helt enligt planen. Nu är vi igång i skarpt läge och hittills har produkterna levt upp till våra höga förväntningar.
Då är frågan: Kan gänget på Ryftes tänka sig att själva rekommendera Lagafors till andra?
– Utan tvekan, avslutar Peter Ahl.

Läs nyheten på Food Supply