Ombyggnadsåtgärder för nästan tvåsiffrigt miljonbelopp – Det nuvarande systemet har redan en hög hygienisk standard som nu kommer att bli ännu bättre.

Bremervörde den 15 april 2016: Den svenska specialisten på hygienlösningar i livsmedelsindustrin Lagafors GmbH har fått en stororder från GETI WILBA GmbH & Co. KG och jobbar just nu för högtryck med att verkställa den. Den välkända livsmedelstillverkaren med säte i Bremervörde i Tyskland har specialiserat sig på djupfrysta färdigrätter och i synnerhet på köttbearbetning av vilt och fågel. Lagafors installerar den senaste tekniken i fabriken i Cuxhaven. Därmed kommer den redan nu höga hygieniska standarden ännu en gång att förbättras avsevärt. ”Vi är glada för denna order. Våra system kan optimera den höga hygieniska standarden hos GETI WILBA ytterligare, vilket också kommer att ha en positiv effekt på produktionsprocesserna”, säger Magnus Elmblad, VD på Lagafors. ”Investeringen i ett sådant system innebär inte bara senaste hygientekniken utan garanterar också klart förbättrade produktions- och lagerkapaciteter”, lägger Elmblad till. Det är en absolut konkurrensfördel i synnerhet när det gäller exportaffärer. Ombyggnaden, som GETI WILBA investerat ett nästan tvåsiffrigt miljonbelopp i, kommer både att omfatta optimerade rengöringssystem och nya hypermoderna kylsystem. Arbetet med systemet är redan påbörjat och ska vara klart i september i år.

Om Lagafors GmbH
Lagafors GmbH levererar kompletta hygienlösningar och rengöringssystem för livsmedelsindustrin. Sedan 1962 har det svenska företaget helt fokuserat på att öka livsmedelssäkerheten till lägre kostnad samtidigt som det minimerar miljöpåverkan och förbättrar arbetsmiljön. Kompetensen sträcker sig från tillverkning och installation av enskilda komponenter till att erbjuda nya idéer, lösningar och konstruktion av stora centraliserade rengöringssystem.
Mer information på: www.lagafors.de

Om GETI WILBA GmbH & Co. KG
GETI WILBA med säte i Bremervörde i Tyskland är specialist på tillverkning av köttprodukter, i synnerhet av vilt och fågel samt av djupfrysta färdigrätter. Företaget, vars rötter går tillbaka till 50-talet, har varit en innovativ och pålitlig partner för industri, foodservice, hemleverans och livsmedelsdetaljhandel i flera decennier. GETI WILBA är nummer 1 i Tyskland för kycklingkött, kycklingfrikassé och färdigprodukter av vilt.
Mer information på: www.geti-wilba.de

Kontakt för media:
Pietro Nuvoloni
dictum media gmbh
Zollstockgürtel 63 – D-50969 Köln
Telefon: +49 221 – 39 760 660
nuvoloni@dictum-media.de
www.dictum-media.com