Varje år samlar de ideella krafterna i Team Rynkeby Norden in närmare 100 Mkr till forskningen som bekämpar barncancer. Nu på lördag startar finalen på årets insats – den veckolånga manifestationen då 48 nordiska lag, totalt 1 900 cyklister och 450 funktionärer, ska cykla till Paris.
Lagafors är med och stöttar Team Rynkeby God Morgon Halland för tredje året i följd och önskar dem all framgång, både på vägen och med insamlingen.

En viktig insats som ger vänner för livet
En av deltagarna i årets halländska lag är Mia Sinås Josefsson, som sedan i höstas lagt många timmar varje vecka för att dels samla in pengar, dels förbereda sig för cyklingen. Men det är det värt, enligt Mia:
– Det är roligt att göra gott för andra och ihop med andra. Det ger vänner och erfarenheter för livet, samtidigt som man själv får möjlighet att komma i riktigt bra form. Jag kan verkligen rekommendera detta!
Allt sker på ideell basis. Deltagarna bekostar själva sin cykel och övrig utrustning, liksom alla resor. Tillsammans med övriga har Mia både medverkat vid en massa olika event och raggat sponsorer bland företag – exempelvis Lagafors, som nu är med och stöttar projektet för tredje året i följd.

Familjen Josefsson är med för tredje gången
Tredje året i rad gäller även för familjen Josefsson. Mias man Mikael har varit med och cyklat två gånger förut. Nu kommer han att finnas med i serviceteamet och i den rollen bidra till att årets cyklister når hela vägen till målet i Paris.
På tal om mål: Ifjol hade Lagafors förmånen att få installera rengöringssystemet på Rynkebys nya juicefabrik utanför Odense i Danmark. Det arbetet har kommit i mål, nu håller vi tummarna för att även kampen mot barncancer snart kan sägas ha nått hela vägen. Därför kommer vi att stötta Mia och hennes teamkamrater ända in i kaklet. Du kan också följa deras resa på denna länk.