Det var under Anuga FoodTec mässan i Köln i mars 2015 som Lagafors knöt kontakten med det Italienska företaget Tekna Parma S.r.l som idag är vår distributör i Italien. De är baserade i Parma, centrerade i den del av Italien som har högsta koncentrationen av livsmedelindustri.

Tekna Parma består av bröderna Belletti – Cristian, Filippo och Piermarco. Deras far startade företaget Belletti Impianti som de fortfarande driver och som bygger livsmedels fabriker.
Tekna Parma är företaget som sedan utrustar lokalerna med teknisk utrustning såsom separatorer, filtreringsenheter, hygienutrustning etc,,,

Cibus Tec genererade över 200 kontakter och en stor del av dessa var intresserade av Lagafors segmentet!
Nu börjar det stora arbetet med att följa upp alla kontakter…
Förutom kontakter med italienska slutkunder knöts även kontakter med potentiella OEM kunder såsom tillverkare av spiralfrysar, kokskåp och stektunnlar…

”Italien är en stor marknad och vi ser att medvetenheten inom hygien ökar och där kan absolut fylla ett behov, säger Martin Johansson på Lagafors, Key Account Manager för Italien. Vi känner också att vi i Tekna Parma har hittat en driven och kunnig distributör, varpå det känns helt rätt från Lagafors sida att satsa här, avslutar Martin.Bilden ovan från vänster: Filippo Belletti, Pier Marco Belletti and Cristian Belletti.

20161026_173113