Lagafors pallar pressen från Skandinaviens ledande juicer och fruktdrycker

feb 14, 2018 | Fackpress, Nyheter

När Eckes-Granini 2016 övertog Rynkeby från Arla samlades alla Skandinaviens ledande juice-varumärken i en och samma koncern. I nästa steg beslöt ledningen att även samla all produktion under ett och samma tak – i en helt ny anläggning på Fyn som skulle stå klar 2017. Eftersom nybygget syftade till att säkerställa kvaliteten, tillfrågades Lagafors om vi ville leverera rengöringssystemet. Det ville vi!

Alla de ledande varumärkena
Varje dag sedan i höstas kommer frukter, bär och grönsaker från hela världen till en ny fabrik några mil utanför Odense. Där förvandlas noggrant utvalda råvaror till juicer, fruktdrycker och soppor, som ska glädja finsmakare över hela Norden under varumärkesnamn som Brämhults, Rynkeby, God Morgon, JO och Sagolika.
Anläggningen är navet i Eckes-Graninis nordiska verksamhet och har kapacitet att producera tiotals miljoner liter dryck per månad. Den är också utrustad med den senaste teknologin i alla led för att erbjuda bästa kvalitet och hållbarhet på produkterna.

Goda erfarenheter från tidigare
Som mångårig teknisk chef på Brämhults i Borås var Mathias Hermansson som gjord för rollen som projektledare under byggtiden. Det inte han vet om livsmedelsproduktion i allmänhet och fruktpressar i synnerhet, är knappast värt att veta.
När det så blev dags att välja maskinleverantörer var det självklart att söka samverkan med producenter som Mathias visste fungerade. Med sina goda erfarenheter från Brämhults kunde han exempelvis övertyga ledningen om att satsa på rengöringsutrustning från Lagafors.
– Jag har under flera år och på nära håll sett vad Lagafors produkter går för, säger Mathias. Och eftersom hygien har högsta prioritet var det inte svårt att få gehör hos ledningen. Det var självklart att välja det bästa alternativet.

Allt har fungerat enligt plan
Valet utmynnade i ett centralt system med 14 satellitstationer strategiskt placerade runt om i anläggningen. Vilket i sin tur resulterat i en bra arbetsmiljö där all utrustning alltid finns lätt tillgänglig för personalen. Verksamheten togs i drift i november 2017 och så här långt går allt som förväntat. Även rengöringen?
– Absolut, allting fungerar enligt plan.
Kan du tänka dig att använda Lagafors i fler nybyggen och/eller rekommendera till kollegor?
– Ja, gärna, säger Mathias. Lagafors är bra att ha att göra med, har bra produkter och en bra prisbild. Vad mer kan man begära?