Lagafors gjorde processen kort på kvalitetsinriktat slakteri

jul 4, 2018 | Nyheter

Med fyra egna slakterier, två charkfabriker och varumärken som Dalsjöfors och Skånska Gårdar är KLS Ugglarps en av de största aktörerna inom svensk köttindustri. Därtill är företaget ett av de mest kvalitetsmedvetna. Så när anläggningen i Ugglarp utanför Trelleborg behövde byta rengöringssystem, frågade platschefen Christer Nilsson sina koncernkollegor om de kunde rekommendera en kvalitetsleverantör på området. Till vår glädje svarade de samstämmigt: Lagafors.

Lagafors fick rekommendation
KLS Ugglarps arbetar med gris-, nöt- och lammkött från utvalda gårdar och levererar allt från styckningsdetaljer till färdiglagade produkter. En imponerande verksamhet som omsätter 5,5 mdkr, sysselsätter 1 500 anställda – och bygger på kvalitet.
Kvalitet var alltså nyckelordet när platschefen Christer Nilsson undersökte marknaden på jakt efter ett nytt rengöringssystem till slakteriet i Ugglarp.
– Några av mina kollegor hade goda erfarenheter av Lagafors produkter och sa åt mig att kontakta dem.
Sagt och gjort. Christer bokade möte med vår säljare, Mats Andersson.
– Jag fick snabbt förtroende för Lagafors representant. Mats hade fötterna på jorden och visste vad han pratade om.

Kort om tid för installationen
Behoven matchades med Lagafors sortiment. Sedan föll valet på vårt centrala CCS-system med en strategiskt placerad kem- och pumpcentral och fem satellitstationer med slangar för vatten och kemikalier runt om i anläggningen. Det innebär att alla kemikalier kan hanteras på en enda plats, skild från den dagliga verksamheten.
Till kravspecifikationen hörde även att allt måste installeras över en helg, för att inte störa produktionsprocessen. Installationen förbereddes noga och i nära samarbete.
– Lagafors gjorde ett väldigt bra jobb. Allt kom på plats på bara tre dagar, helt enligt planen.

Allt fungerar som utlovat
Nu har det nya systemet varit igång sedan i vintras. Hur fungerar det?
– Efter en inkörningsperiod då vi ställde in kemkoncentrationen har allt fallit på plats. Städpersonalen är nöjda med arbetsredskapen – och jag är nöjd med städresultatet. Vi har fått precis det vi köpte: kvalitet rakt igenom.
Om någon skulle fråga honom själv om Lagafors framöver, vad skulle han svara då?
– Självklart skulle jag ge en varm rekommendation. Lagafors kan livsmedelsbranschen, har bra produkter och jobbar effektivt. Och så håller de vad de lovar. Bättre blir det inte.