Lagafors gjorde processen kort på kvalitetsinriktat slakteri

dec 1, 2011 | Referens

Kvalitet var nyckelordet när platschefen Christer Nilsson skannade av marknaden på jakt efter ett nytt rengöringssystem till slakteriet i Ugglarp. Bästa tipset kom när han frågade koncernkollegorna i KLS Ugglarps om de kunde rekommendera en kvalitetsleverantör på området, för till vår glädje svarade de samstämmigt: Lagafors.

Med fyra slakterier, två charkfabriker och varumärken som Dalsjöfors och Skånska Gårdar är KLS Ugglarps en av de större aktörerna i svensk köttindustri. Att företaget därtill är oerhört kvalitetsmedvetet ser vi som ett gott betyg – eftersom de valde att anlita oss igen.
Det började när anläggningen i Ugglarp utanför Trelleborg skulle byta rengöringssystem. Då fick platschefen Christer Nilsson tips från kollegorna att boka ett möte med Lagafors säljare, Mats Andersson. Och så blev det.
– Jag fick snabbt förtroende för Mats. Han hade fötterna på jorden och visste vad han pratade om.
Sedan behoven matchats med vårt sortiment föll valet på ett centralt CCS-system med 5 satellitstationer. Det innebär att alla kemikalier hanteras på en plats, skild från den dagliga verksamheten.

Kort om tid för installationen
Till kravspecifikationen hörde även att allt måste installeras över en helg, för att inte störa produktionen. Installationen förbereddes därför mycket noga och i nära samarbete.
– Lagafors gjorde ett bra jobb. Allt kom på plats på bara tre dagar, helt enligt planen.
Nu har det nya systemet varit igång i ett halvår. Hur fungerar det?
– Efter en inkörningsperiod har allt fallit på plats. Personalen är nöjda med redskapen – och jag är nöjd med städresultatet. Vi har fått precis det vi köpte: kvalitet rakt igenom.
Om han själv får en fråga om Lagafors framöver, vad svarar han då?
– Självklart ger jag en varm rekommendation. Lagafors kan livsmedelsbranschen, har bra produkter, jobbar effektivt och håller vad de lovar. Bättre blir det inte.

 

Kundens önskemål: Kunden önskade att uppgradera sitt decentrala system till ett centralt för att slippa kemikalier i produktionslokalerna samt att det underlättar väldigt mycket för städpersonalen.

Vår lösning: Vi installerade ett centralt rengöringssystem som bestod av LWP 20200 SB (20 bar) samt kemcentral VCC II D/SS och 5 st satelliter VMS II med slangupprullarkit.