Lagafors bidrar till kvaliteten i Espresso House eget bageri

maj 4, 2018 | Nyheter

Med sina drygt 400 coffee shops är Espresso House idag Nordens ledande kaffekedja. Att kunderna strömmar till beror inte bara på det goda kaffet utan också på ett brett utbud av bakverk och olika sorters bröd, allt bakat med kärlek och omsorg i kedjans eget bageri i Malmö. Vi på Lagafors gläds både över framgångarna och det faktum att vi fått installera rengöringssystemet i nya Espresso House Bakery.

Ett helt nytt bageri i Malmö
Hos Espresso House sägs baristan och bagaren vara lika viktiga. Kedjans popularitet bygger nämligen inte bara på att erbjuda den bästa kaffeupplevelsen utan också det bästa tilltugget.
Därför har man sedan länge haft ett eget bageri där ett 20-tal hantverksskickliga bagare omvandlat bra råvaror till en lång rad smakrika produkter.
Men Espresso House nöjde sig inte med det. För att säkerställa en god produktkvalitet och arbetsmiljö även framåt, beslöt kedjan att investera i ett helt nytt bageri i Malmö.

Bra kvalitet och bemötande
Eftersom kvalitet alltid varit ett nyckelord för Espresso House, föll det sig naturligt att Lagafors fick vara med och lämna anbud på den nya anläggningens rengöringssystem.
Platschefen Thomas Edgarn:
– Vi gjorde en upphandling med tre leverantörer, varav Lagafors var en. Vi hade viss erfarenhet av deras produkter sedan tidigare, dock inget helt system utan enstaka grejer.
– Att vi till slut valde Lagafors berodde på helheten. Dels gillade vi produkterna i sig, dels var Lagafors snabba med att ta fram alternativ och återkoppla på våra frågor. De var ett bra stöd för oss genom hela processen.

Vårt samarbete utvecklas
Valet föll på Lagafors centrala rengöringssystem med 5 st satellitstationer. Allt installerat av Lagafors egna tekniker.
– Installationen funkade jättebra. Det var raka besked där också och inget krångel.
Nu har nya Espresso House Bakery varit igång en tid och anläggningen är väl inkörd. Och allt fungerar som det ska, inklusive rengöringssystemet: Thomas Edgarn:
– Såväl städpersonal som kvalitetsansvariga är nöjda. Dessutom gör vi av med mindre kem nu än tidigare, vilket är glädjande.
Då är frågan: Skulle du vilja rekommendera Lagafors produkter till andra?
– Vi har nyligen bestämt oss för att sätta in Lagafors automatiska system för rengöring av våra transportband. Det säger väl allt, avslutar Thomas Edgarn.