Konstruktör till Lagafors

Lagafors i Laholm söker nu efter en erfaren konstruktör som ska förstärka vår konstruktionsavdelning. Vi har sedan starten 1962 varit i ständig utveckling och är idag marknadsledande i Sverige, och expanderar snabbt internationellt, vad gäller installation av små, medelstora och stora rengöringssystem för livsmedelsindustrin. Vi tillverkar och levererar kompletta hygienlösningar som täcker allt från stationära och mobila rengöringssystem till diskmaskiner och tillbehör. Vår kompetens sträcker sig från tillverkning och installation av enskilda komponenter (pumpar, diskmaskiner, etc.) till idé, lösningar och konstruktion av stora centraliserade rengöringssystem. Läs mer om företaget och våra produkter på www.lagafors.se.

Dina arbetsuppgifter
Som konstruktör hos oss kommer du att delta i projekt som spänner från kundens första önskemål fram till leverans till kund. Du kommer att vara en viktig kugge på vår konstruktionsavdelning som består av maskinkonstruktörer och du kommer att vara delaktig i vår produktutveckling. Rollen som konstruktör hos oss ställer därför krav på att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du kommer att arbeta tillsammans med ett bra gäng mot tydligt uppsatta mål. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Produktutveckling av kundanpassade produkter och vidareutveckling av våra befintliga produkter
• Framtagning av dokumentation och tillverkningsunderlag
• Framtagning av underlag till vår säljkår samt marknadsmaterial

Profil
Du bör ha teknisk eftergymnasial utbildning med inriktning maskinkonstruktion och gärna erfarenhet av mekaniska konstruktioner och automation. Du ska ha erfarenhet av plåtkonstruktioner och att ta fram dokumenthandlingar i form av CE- dokumentation, manualer och underlag till produktblad. Du bör ha grundläggande kunskaper inom el och/eller inom tryck och flöde. Du ska ha goda kunskaper inom Solid Works och kunna ta fram 3D underlag, konstruktionsritningar och tillverkningsunderlag. Vi jobbar också i affärssystemet Pyramid med våra produktstrukturer och i inDesign med våra manualer. Som person ska du ha ett stort tekniskt intresse och vara noggrann, ansvarsfull och ha ett strukturerat arbetssätt. Andra personliga egenskaper som värdesätts högt är att du har positiv attityd, är driven, målmedveten, självständig samt har förmågan att se möjligheterna och lösningarna. Det är ett krav att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, då all vår dokumentation är antingen på svenska eller på engelska. Det är meriterande om du har goda språkkunskaper i tyska språket.  Vi ser gärna att du har ett B- körkort då resor till kund förekommer i tjänsten.

Anställningsform
Fast lön och heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Detta är ett rekryteringsuppdrag där anställningen sker på Lagafors, men där rekryteringsföretaget Human Network sköter rekryteringsprocessen. Har du frågor om någon av tjänsterna är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Sinisa Bozic, sinisa@humannetwork.se. Ansök via www.humannetwork.se. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 15 juni. Alla erbjudanden om annonseringshjälp undanbedes.

Välkommen med din ansökan!