Just nu träffar vi kunder på världens ledande fackmässa för köttindustrin – du är också välkommen

IFFA-mässan i Frankfurt hålls vart tredje år och är den största internationella mötesplatsen för köttindustrin – och därtill en viktig plattform för innovation och utveckling. Nu är IFFA 2016 igång och t.o.m. torsdag 12 maj förväntas drygt 60 000 besökare från närmare 150 länder ta del av de produkter och tjänster som mässans mer än 1 000 utställare presenterar. Vi på Lagafors trivs där det händer och är nu med på IFFA för fjärde gången i följd.

Vi satsar på tre vidareutvecklade koncept
Att ställa ut på IFFA ser vi som en självklarhet. Dels för att vi vill vara på plats och upptäcka nya trender, möta branschfolk från all världens hörn och stötta våra internationella distributörer. Dels för att våra produkter är efterfrågade och passar mycket bra in i mässans kvalitetsnorm. I år visar vi upp tre koncept: det centrala rengöringssystemet CCS, vårt decentrala rengöringssystem DCS och den flexibla mobila rengöringsenheten LWP-M II 2030. Tre produkter med delvis olika styrkor som understryker vår förmåga att se helheten och skapa kompletta hygienlösningar som täcker behoven både på små och stora anläggningar. De är också typexempel för den envishet som kännetecknar Lagafors och som mynnar ut i att vi ständigt försöker vidareutveckla och förbättra våra produkter. En strävan som ger resultat.

Förstklassig hygien i en lite större skala
Det är mer än 35 år sedan Lagafors presenterade det första centrala rengöringssystemet, som blivit något av en standard för större och lite tyngre livsmedelsindustrier. CCS består av fem centrala komponenter som tillhandahåller rätt tryck, flöde och kemkoncentration för upp till 20 användare samtidigt. Tanken med systemet, som har uppgraderats i ett par steg sedan introduktionen, är att reducera förbrukningen av varmvatten och kemikalier. Det leder i sin tur till minskad miljöpåverkan, lägre kostnader – och ett lyft för arbetsmiljön.

Förbättrad livsmedelshygien via satellit
Vårt decentrala rengöringssystem, DCS, möjliggör för små och stora livsmedelsindustrier att uppnå optimal hygien och stor flexibilitet i rengöringsprocessen. Systemet möter höga krav på kvalitet, kapacitet och prestanda. De centrala komponenterna tillhandahåller rätt tryck, flöde och kemkoncentration där det behövs och kan betjäna upp till fem satellitstationer samtidigt. De olika satelliterna består av en slangupprullare med slang för vatten, kemikalier och desinfektion.

Total flexibilitet med mobil rengöringsenhet
LWP-M II 2030 är en verklig allt-i-ett-lösning. Enheten består av en lågtryckspump, som ger 20–25 bars tryck och 30 l/min, en kompressor, injektor för dosering av kemikalier och tillhörande spolslang. Alla komponenter är monterade på en stabil vagn som har goda ergonomiska egenskaper och är lätt att hantera. Enkel och smidig att förflytta, koppla in på önskad plats och ställa undan efter avslutad rengöring. Och den kompakta enheten har redan gjort stor succé.

Besök oss gärna i vår monter
Mässan kommer att bli hektisk, högljudd, rolig, intressant, givande och innehålla långa dagar och många spännande möten. Produkterna är på plats, montern står redo och alla i vårt gäng är laddade – och har du vägarna förbi monter E50 i hall 9.1 hoppas vi förstås att du vill göra oss sällskap.

Välkommen!