Ett av Tysklands ledande finbagerier väljer Lagafors

jan 10, 2011 | Referens

Är man en av Tysklands ledande tillverkare av konditorivaror behöver man förstås ett rengöringssystem som både uppfyller höga hygienkrav och har kapacitet för stora volymer. Därför ser vi det som ett gott betyg att varumärket Schulte Feingebäck bytte till Lagafors senast de byggde ut sin produktion.

Conrad Schulte GmbH & Co. KG grundades 1884 och är ett familjeföretag i fjärde generationen. För att möta en ständigt stigande efterfrågan på företagets bakverk, har produktionsanläggningen i Rietberg nordost om Dortmund byggts ut i flera steg.
I samband med den senaste tillbyggnaden valde de även att byta rengöringssystem i hela anläggningen. Företagets kvalitetsansvarige, Oliver Edler, förklarar varför:
– Förut hade vi ett decentraliserat system från en annan leverantör. Rengöringen i sig fungerade bra, men var tidskrävande eftersom utrustningen måste plockas fram och tillbaka vid varje städtillfälle. Dessutom hade vi återkommande tekniska problem med utrustningen. Nu ville vi ha något bättre.
Valet föll på Lagafors centrala rengöringssystem CCU II 2090, kompletterat med 5 st VMS II-T satellitstationer runt om i anläggningen. De nya satelliterna är alltid på plats och redo att användas utan dröjsmål.

Flera fördelar och nöjda medarbetare
Oliver Edler har sett flera positiva förändringar under den tid som Lagafors system varit i bruk.
– Först och främst att allting fungerar. Dag efter dag. En annan fördel är att satellitstationerna är lätta att serva och kontrollera, de har en robust konstruktion utan överflödig elektronik. Dessutom har förbrukningen av rengöringsmedel minskat betydligt.
På frågan om det går snabbare att städa när allt är på plats, svarar Oliver Edler:
– Ja, och medarbetarna gillar den nya utrustningen eftersom de ser ett bättre resultat av sitt arbete och utnyttjar sin tid mer effektivt.
Betyder det att ni är nöjda?
– Absolut, både med produkterna och det fina samarbetet med Lagafors.

 

Kundens önskemål: Kunden ville uppdatera sitt decentrala rengöringssystem till ett centralt just för att optimera sin städprocess.

Vår lösning:
Vi installerade ett centralt system bestående av CCU II 2090-D och 5 st kompletta uttagsposter VMS II-T med slangupprullarkit.

 

Kontakta Magnus Elmblad för mer info